De Katana

Katana betekent 'Japans zwaard' tot op heden staat de Katana nog steeds als symbool van Japan. Het japanse zwaard wordt traditioneel gesmeed en dit is een zeer uitgebreid, moeilijk en tijdrovend proces. De ontwikkeling van het Japanse zwaard die het heeft doorgemaakt werd telkens aan technologische en/ of functionele overwegingen doorgevoerd om aan de eisen te voldoen van de veranderende samenleving.

In de westerse wereld is de Katana vooral bekent als 'Samuraizwaard' .
Samurai is een term voor krijgersklasse en waren van de 12e eeuw tot de late 19e eeuw gewapende troepen in Japan. Samurai betekent ' Hij die dient'.

De Samurai leefde volgens erecodes ook wel 'Bushido' genaamd wat betekent 'de weg van de krijger'.
Het 'Japanse zwaard' (Katana) en het moeilijk tijdrovende proces van de ontwikkeling ervan vormen samen met Samurai die leefde volgens hun erecodes 'Bushido' de kickboksvereniging Katana Gym.

 

Kickboksen vergt eveneens een tijdrovend trainingsproces om voortdurend je techniek en skills te ontwikkelen en verbeteren. Door deze technieken en skills te verbeteren heb je doorzetting en de juiste instelling nodig om dit ook echt te willen leren en te verbeteren. Maar er komt meer bij kijken ook Dojo codes (lees het Dojo reglement) maken onderdeel van het hele trainingsproces om niet alleen je skills en technieken keer op keer te verbeteren maar ook je zelfvertrouwen, gedrag en levenswijze.

Katana Gym hanteert dan ook 4 van de 7 erecodes volgens het 'Bushido'
Respect - Eerlijkheid - Loyaliteit - Moed.
1. (Rei) - Respect - Respect zal ik tonen
2. (Makoto) - Eerlijk - Eerlijk zal ik zijn
3. (Chu) - Loyaal - Loyaal zal ik blijven
4. (Yu) - Moed - Moed zal ik tonen

Deze 4 gedragscodes zal een ieder die lid is en wordt bij Katana Gym aanvaarden, uitstralen en naleven voor, tijdens en na de trainingen.
Deze tekens staan ook op het Katana Shirt afgebeeld. Van boven naar beneden Rei-Makoto-Chu-Yu